California a depășit Israelul în cursa vaccinării antiCOVID

California a depășit Israelul în cursa vaccinării antiCOVID

California a devenit la sfărșitul săptămânii trecute statul cu cele mai multe persoane vaccinate antiCOVID, raportat la numărul de locuitori, surclasând, astfel, Israelul.

”Am administrat până acum 7,3 milioane de doze. Ieri (sâmbătă – n.red), am depășit Israelul și acum suntem pe locul 6 în lume.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acum o lună raportam 20.000 de cazuri. Astăzi: 6.760 de cazuri. Acum o lună aveam o rată de pozitivare a testelor COVID de 9,3%. Astăzi e de 3,1%. Spitalizările au scăzut cu 41%, internările la ATI au scăzut cu 38%”, a anunțat pe Twitter Gavin Newsom, guvernator al Californiei.

El a făcut declarații pe acest subiect duminică și când a vizitat un centru mobil de vacinare și a admis că la acest moment există o inechitate în administrarea vaccinurilor, fiind mai mic numărul celor din comunitățile latino și de afroamericani care au fost imunizați.

”Nu facem destul, trebuie să creștem semnificativ numărul unor astfel de centre. Trebuie să ne asigurăm că oamenii se pot întoarce la muncă. Trebuie să ne asigurăm că oamenii se pot întoarce în biserici. Trebuie să ne asigurăm că oamenii se pot întoarce în școli”, a spus el, citat de Los Angeles Times.

Cea din urmă remarcă pare un semnal că va începe vaccinarea cu prioritate a angajaților din învățământ, astfel încât elevii și studenții să reia normal cursurile.

Din cele 7,3 milioane de doze, 2,9% au fost administrate persoanelor de culoare, 16% latino-americanilor și 13% comunității asiatice. Asta comparativ cu 32,7% care au fost administrate albilor.

În același timp, rata mortalității printre latino-americani din cauza COVID este de trei ori mai mare decât în cazul albilor.

Citește și: