Busculadă la un eveniment religios din India: Aproape 90 de morți

Busculadă la un eveniment religios din India: Aproape 90 de morți

Există temeri că aproape 90 de persoane au murit marţi într-o busculadă care s-a produs în timpul unui eveniment religios în statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, au declarat autorităţile.

Deocamdată a fost confirmat din surse medicale un bilanţ de cel puţin 27 de morţi, relatează Reuters şi The Guardian. Însă potrivit televiziunii NDTV, cel puţin 87 de persoane s-ar putea să fi murit.

Busculada a avut loc la aproximativ 200 km sud-est de capitala naţională New Delhi, unde mulţimile se adunaseră pentru a sărbători zeitatea hindusă Shiva.

ADVERTISING

Autorităţile au declarat că o mulţime mare s-a adunat într-o zonă de teren deschis ca răspuns la un apel din partea unui lider religios local.

"Incidentul s-a produs din cauza supraaglomerării în momentul în care oamenii încercau să părăsească locul de desfăşurare", a declarat reporterilor administratorul districtului Hathras, Ashish Kumar.

Un martor neidentificat a declarat pentru India Today că ieşirea de la locul de desfăşurare era îngustă.

"În timp ce încercam să ieşim spre un câmp, dintr-o dată a început o agitaţie şi nu am ştiut ce să facem", a declarat martorul.

ADVERTISING

Videoclipuri neverificate pe reţelele sociale arată cadavre îngrămădite pe jos în faţa unui spital local. Reuters nu a putut verifica imediat veridicitatea şi actualitatea aceste videoclipuri.

Ministrul-şef al statului, Yogi Adityanath, a ordonat o anchetă asupra incidentului.

Uttar Pradesh este cel mai populat stat din India, cu peste 200 de milioane de locuitori.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇