Bursa șpăgilor pentru angajarea la stat: 10.000 de euro - un post de șofer la ISU

Bursa șpăgilor pentru angajarea la stat: 10.000 de euro - un post de șofer la ISU

Doi bărbaţi au fost reținuți pentru că făceau trafic de influență. Suspecții au cerut 10.000 de euro de la o persoană căreia i-au promis o funcție de șofer la ISU Gorj.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a celor doi.

Denunţătorul a sesizat că, în iunie 2022, perioadă în care lucra la S.C. Minprest S.A. Rovinari, fiind coleg de serviciu cu unul dintre suspecţi, B.A., acesta l-a asigurat că îl va ajuta să promoveze concursul organizat de ISU Gorj pentru funcţia de șofer, întrucât cunoaşte foarte bine o persoană din conducerea ISU.

ADVERTISING

Suspectul B.A. a pretins martorului 10.000 de euro, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Denunţătorul s-a întâlnit cu B.A. şi cu un alt suspect, care avusese o funcţie de conducere în cadrul societăţii comerciale în care lucrau aceştia, iar V.A.C., în prezenţa lui B.A., i-a confirmat omului că o cunoaşte foarte bine pe persoana cu funcţie de conducere din ISU Gorj.

A doua zi, denunţătorul a fost contactat de către B.A., care i-a spus că trebuie să se întâlnească din nou cu V.A.C., întrucât a discutat cu persoana nominalizată din conducerea ISU Gorj şi s-a rezolvat promovarea concursului, solicitându-i martorului denunţător suma de 2.000 de euro, bani care au fost remişi lui B.A.

ADVERTISING

Pe 10 august, cu o zi înainte de data stabilită pentru proba scrisă, martorul a fost contactat din nou de către B.A., care i-a solicitat ca în ziua examenului să aducă încă 3.000 de euro pentru a-i da lui V.A.C., care la rândul său să-i împartă cu restul comisiei de examinare.

După o zi, denunţătorul le-a mai dat celor doi 3.000 de euro, iar după susţinerea examenului a fost contactat din nou de către B.A., care i-a mai cerut încă 2.000 de euro. În aceeași seară, acesta s-a întâlnit cu cei doi suspecţi la o terasă din Târgu-Jiu și i-a dat lui V.A.C. suma de 2.000 de euro.

ADVERTISING

Aşadar, cei doi suspecţi au pretins 10.000 de euro, din care au primit 7.000.

Vineri au fost ridicate documente legate de concursul respectiv, organizat de ISU Gorj în anul 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇