Capitala relaxează măsurile antiCovid şi trece oficial la scenariul verde. 1 milion de bucureşteni s-au vaccinat deja

Capitala relaxează măsurile antiCovid şi trece oficial la scenariul verde. 1 milion de bucureşteni s-au vaccinat deja

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, joi, că se relaxează măsurile de protecție împotriva Covid-19 în Bucureşti.

Astfel, prefectul a anunțat că bucureştenii trec la scenariul verde, asta însemnând că restaurantele, teatrele, cinematografele pot fi deschise la capacitate de 50% și că pot fi organizate evenimente în aer liber cu până la 300 de participanți.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În plus, sunt permise spectacolele de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină.

De asemenea, se discută dacă în spațiile de birouri persoanele vaccinate să nu mai poarte mască, dar încă nu este o decizie luată în acest sens.

În schimb, se păstrează restricțiile de noapte, acestea putând fi ridicate doar de Guvern.

„Există aceleași restricții de circulație pe noapte. Deocamdată pe hotărârea de guvern care prelungește starea de alertă aceasta este măsura pe perioada nopții. Dacă se va reveni asupa măsurii, Guvernul va trebui să o facă”, a declarat Alin Stoica.

Prefectul nu a spus însă de când se aplică măsurile, iar hotărârea nu a fost deocamdată publicată în Monitorul Oficial.

Şcolile se deschid complet doar când se ajunge sub 1 la mie

În privința școlilor, prefectul a spus că nu se va schimba nimic până când rata de incidență nu scade sub 1 la mia de locuitori.

Conform raportării primite de autorităţi, incidenţa în Capitală joi este 1,3.

Amintim că 60% dintre profesorii din Bucureşti nu sunt vaccinaţi.

Alin Stoica a mai spus că, joi, s-a atins pragul de un milion de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, în București.

Marţi, medicul militar Valeriu Gheorghiţă a prezentat și topul județelor fruntașe în privința vaccinării: „Datele la zi pentru București arată că avem 33,8% din populația rezidentă. Dacă eliminăm populația sub 16 ani, avem 40% vaccinaţi", spunea el.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!