Bucureștiul ar putea scăpa curând de restricții. Prefectul Capitalei spune că e posibil ca rata de infectare să fie luni sub 3,5

Bucureștiul ar putea scăpa curând de restricții. Prefectul Capitalei spune că e posibil ca rata de infectare să fie luni sub 3,5

Rata de infectare în București a scăzut duminică la 3,68 de cazuri la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că este foarte posibil ca indicele să scadă sub 3,5 la mie zilele următoare, poate chiar luni, moment în care se restricțiile ar putea fi relaxate.

„Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum.

În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior”, a menţionat Stoica, la B1Tv.

ADVERTISING

Alin Stoica a precizat că autorităţile se vor întruni „imediat” ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru a relaxa măsurile restrictive privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici.

Totuși, prefectul Capitalei atrage atenția că numărul bolnavilor este în continuare mare și pune presiune pe sistemul sanitar.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că, deşi pare o rată mică acum, nu sunt puţine cazuri. Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar.

ADVERTISING

Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt. Vedem că deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi”, a adăugat prefectul.

În prezent, în București, magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și la ora 21.00 în celelalte zile.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇