Maraton de vaccinare în weekend, în 6 puncte din București. Între timp, Poliţia bagă filtre de control pentru cine nu respectă carantina de noapte

Maraton de vaccinare în weekend, în 6 puncte din București. Între timp, Poliţia bagă filtre de control pentru cine nu respectă carantina de noapte

Evenimentul „maratonul vaccinării” va avea loc la în București, în perioada 22 octombrie-25 octombrie, în centrele de la Romexpo, Circul Metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Liberty Mall și Centrul Seniorilor.

Vaccinarea se va face fără programare, cu Pfizer-BioNTech, Moderna sau Johnson&Johnson, iar centrele vor fi deschise non-stop, începând de vineri de la ora 08:00.

  • Sector 1: RomExpo (B-dul Mărăşeşti 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
  • Sector 3: Biblioteca Naţională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
  • Sector 4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) - 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Persoanele vaccinate primesc tichete de masă în valoare de 100 de lei, cinci tichete de câte 20 de lei, fiecare. De acestea pot beneficia doar persoanele care au finalizat schema completă de vaccinare.

Controale de noapte mai severe în București, începând din această seară

De asemenea, Prefectura Capitalei anunță intensificarea controalelor în București, pentru cel puțin o lună, începând de miercuri seara.

„Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, a dispus astăzi (miercuri-n.red.) , în cadrul ședinței cu reprezentanții Poliției Capitalei, ai Poliției Locale București și Jandarmeriei, intensificarea controalelor în București, pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă.

Astfel, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, a dat dispoziții clare în legătură cu suplimentarea numărului de persoane din cadrul Poliției Capitalei, Poliției Locale București și Jandarmeriei.

În mod special, controalele realizate de oamenii legii vor viza activitățile derulate după ora 20.00, pe tot teritoriul municipiului București, pentru cel puțin o lună, începând din această seară (20.10.2021)”, anunță Prefectura Capitalei.

Concret, prefectul, care este președintele CMBSU (Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență), a aprobat introducerea în spațiile publice a unor filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte (Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie).

Controalele vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineața). De asemenea, începând de astăzi, verificarea pe teren a respectării normelor de către cetățeni și operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoțite și de prefectul Capitalei și subprefecți”, arată comunicatul Prefecturii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇