Gheorghiţă anunţă un nou maraton de vaccinare în Bucureşti

Gheorghiţă anunţă un nou maraton de vaccinare în Bucureşti

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă un nou maraton de vaccinare în mai multe centre din Bucureşti, iar în prezent sunt stabilite toate detaliile pentru realizarea acestui proiect.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă vor mai fi organizate maratoane de vaccinare. 

“Avem în plan în perioada următoare să organizăm un maraton de vaccinare în mai multe centre de vaccinare din Capitală, însă trebuie să definitivăm în acest moment toate detaliile logistice legate de personalul medical care trebuie să deservească o activitate de acest gen.

ADVERTISING

Vom identifica să avem un centru de vaccinare care are o capacitate mai mare în fiecare sector şi simultan să avem acest tip de activitate. Nu pot să vă dau la acest moment perioada în care se va desfăşura acest eveniment, dar cât se poate de repede, în următoarele două săptămâni probabil că vom face acest eveniment.

Este în pregătire şi stabilim toate detaliile şi vom transmite din timp informaţiile necesare pentru a fi cunoscute”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.  

El a precizat că, în funcţie de numărul de prezentări actuale, centre de vaccinare îşi pot adapta programul de lucru.    

ADVERTISING

“Fiecare centru de vaccinare şi fiecare judeţ împreună cu Direcţia de Sănătate Publică poate să extindă perioada de lucru, programul de activitate al centrului, în funcţie de adresabilitatea pe care persoanele, populaţia o are în respectivele centre.

Există din acest punct de vedere suficientă libertate încât să adaptăm programul de lucru la solicitările pe care oamenii le au”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.  

El a reamintit că oamenii se pot vaccina în cabintelele medicilor de familie şi în spitale, atunci când se internează.   

ADVERTISING

“Suplimentar oamenii se pot vaccina în cabinetele de medicină de familie, în spitale, atunci când se internează şi când ajung la spital şi este un lucru important şi, de asemenea, în centrele de vaccinare care au în momentul de faţă program extins majoritatea şi unde ne putem prezenta direct cu buletinul sau cu programare în platformă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.  

El a precizat că maratonul vaccinării va fi tot la sfârşitul unei săptămâni, pe o perioadă de trei zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇