Cozi enorme la maratonul de vaccinare de la Chişinău. Stocul de Pfizer s-a epuizat azi-noapte

Cozi enorme la maratonul de vaccinare de la Chişinău. Stocul de Pfizer s-a epuizat azi-noapte


S-au format cozi uriaşe la maratonul de vaccinare împotriva COVID-19 organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” din Chişinău, unde deja au fost imunizate peste 3.500 de persoane (începând de vineri, de la 15:00).

Evenimentul continuă și astăzi, deşi stocul de Pfizer a fost epuizat la ora 4:15 dimineața, iar pe parcursul zilei de astăzi acest ser nu va mai fi disponibil. Însă oamenii se mai pot vaccina cu AstraZeneca sau serul chinezesc Sinopharm.

Între orele 21:00 și 08:00, au fost vaccinate 884 de persoane, dintre care 750 cu Pfizer/BioNTech, 92 cu AstraZeneca și 42 cu Sinopharm, precizează Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu".

ADVERTISING

Pe parcursul zilei de sâmbătă, au fost imunizate 2.028 de persoane, dintre care cu Pfizer 1750, AstraZeneca – 203, Sinopharm – 75.

Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student” a început vineri, la ora 15:00. Acesta se va desfășura non-stop și va dura până duminică, la ora 21:00. Vaccinarea se face fără programare, doar în baza buletinului de identitate.

USMF a anunțat că va asigura și administrarea rapelului, în perioada 11 – 13 iunie pentru serurile Pfizer/BioNTech și Sinopharm, iar în perioada 16 – 18 iulie, vaccinul AstraZeneca.

coada-vaccinare-Moldova
Foto: Facebook/Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu"

Iată şi lista centrelor drive-thru și a locurilor unde se organizează maratoane de vaccinare în România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇