Bode: Valul 5 va începe peste trei săptămâni, numărul carantinaților va depăși 115.000

Bode: Valul 5 va începe peste trei săptămâni, numărul carantinaților va depăși 115.000

Valul cinci va începe, conform previziunilor specialiștilor, peste trei săptămâni, a anunțat joi, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a estimat că numărul persoanelor aflate în carantină va depăși 115.000.

În prezent, numărul persoanelor carantinate este de circa 100.000, a spus Bode, care a precizat că, în ultimele 7 zile, media celor carantinaţi e de aproximativ 14% din totalul celor care au intrat în ţară, transmite Mediafax.

Astfel, s-a observat o scădere a ratei de carantinare pentru persoanele care intră în ţară.

ADVERTISING

Bode a cerut prefecților verificarea zilnică a persoanelor aflate în carantină, pentru ca la sfârşitul zilei să existe o situaţie clară, la nivel naţional. El a solicitat și condiții decente pentru cei carantinați - spaţii de cazare, transport şi hrană.

"Pe situaţiile pe care le avem până astăzi, estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru structurile noastre. Vă solicit să vă organizaţi exemplar şi să planificaţi temeinic acţiunile în teren, astfel încât activitatea de control să fie bună îmbunătăţită. (…) Acolo unde constataţi abateri de la lege, vă solicit să luaţi cu mai mare fermitate măsurile care se impun. (…) La nivelul fiecărui judeţ, coordonarea acestor acţiuni este în responsabilitatea prefecţilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform planului de măsuri organizatorice, aveţi obligaţia să stabiliţi zilnic responsabilităţi pentru verificarea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura carantinării, astfel încât la finalul unei zile să existe la nivel naţional imaginea corectă din punct de vedere al persoanelor verificate raportat la numărul total al persoanelor carantinate", a transmis Bode, citat de Agerpres.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇