Biden are Covid și spune în ce condiții s-ar retrage din cursa pentru președinția SUA (Video)

Biden are Covid și spune în ce condiții s-ar retrage din cursa pentru președinția SUA (Video)

Joe Biden a spus, în timpul unui interviu, care este situația în care ar lua decizia de a se retrage din cursa pentru președinția SUA. Deocamdată, are Covid şi a fost nevoit să îşi suspende campania electorală.

Declarațiile preşedintelui american de acum sunt diferite față de cele făcute în urmă cu 10 zile și vin pe fondul unor solicitări tot mai vocale de a face un pas în spate.

Președintele SUA ar lua în considerare retragerea în cazul în care ar apărea o „afecțiune medicală”, relatează New York Times, care citează un fragment din interviul acordat de Joe Biden lui Ed Gordon de la BET News.

Potrivit Times, preluat de The Guardian, Joe Biden a fost întrebat dacă există vreun motiv care l-ar face să-și reconsidere candidatura și să se retragă din cursa prezidențială.

ADVERTISING

La care Biden a răspuns: „Dacă ar apărea o afecțiune medicală, dacă cineva, doctorii ar veni la mine și mi-ar spune ai această problemă”.

‘If there was some medical condition’: Biden on what would make him reconsider re-election bid

Biden a fost testat pozitiv la Covid-19, dar a declarat că se simte "bine". Și-a întrerupt campania electorală și a plecat spre locuința sa din Delaware, unde se va izola pentru o perioadă. Reporterii au remarcat că Biden se mișca destul de ezitant în timp ce urca scara avionului.

Biden Boards Air Force One After Testing Positive for COVID-19

Purtătoarea sa de cuvânt a susţinut că preşedintele este "complet vaccinat" şi va "continua să îşi exercite pe deplin atribuţiile".

"Voi continua să muncesc pentru poporul american", a scris preşedintele pe X.

ADVERTISING

Când a acordat interviul de la BET News, Biden nu avea Covid sau nu știa că are. Oricum nu e genul de situație medicală care să se încadreze la cele la care s-a referit pentru a se retrage din cursa pentru Casa Albă.

Cu numai 10 zile înainte, Joe Biden spusese, în timpul unui interviu cu gazda ABC, George Stephanopoulos, că va renunța la cursă doar dacă „Domnul Atotputernic” i-ar cere acest lucru.

"Dacă Domnul Atotputernic ar veni şi ar spune Joe, ieşi din cursă, m-aş retrage din cursă; dar nu va veni", a declarat, la acel moment, președintele Biden.

Comentariile lui Biden vin pe fondul apelurilor din ce în ce mai puternice din partea democraților de a-și retrage candidatura din cursa prezidențială, din cauza preocupărilor legate de vârsta și competența sa mentală, în special după performanța dezastruoasă din dezbaterea cu Donald Trump, dar și gafele repetate din ultimele zile.

ADVERTISING

Potrivit unei proiecții CNN bazate pe ultimele sondaje, Trump ar câștiga acum 303 delegați, față de 270 cât este nevoie pentru a deveni președinte, dar ar putea ajunge chiar la 330 de delegați.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇