Biden: Putin nu poate captura teritoriul unui stat vecin şi să scape, lucrurile sunt simple

Biden: Putin nu poate captura teritoriul unui stat vecin şi să scape, lucrurile sunt simple
Foto: captură video

Preşedintele american, Joseph Biden, a afirmat, vineri seară, că Statele Unite şi naţiunile aliate „nu se vor lăsa intimidate” de ameninţările Rusiei şi sunt pregătite să apere în întregime teritoriul NATO, liderul de la Casa Albă condamnând actele de sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream.

„America şi aliaţii săi, vreau să subliniez, nu se vor lăsa intimidaţi de Putin şi de vorbele lui nechibzuite şi de ameninţări. Acţiunile lui Putin sunt un semnal că se luptă. Acele farse de referendumuri, rutina la care a recurs dimineaţă, Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată aceste lucruri. Şi nici lumea nu le va recunoaşte. Nu poate captura teritoriul unui stat vecin şi să scape, lucrurile sunt simple”, a declarat Joseph Biden, citat de CNN.

ADVERTISING

Washingtonul va continua să furnizeze echipamente militare defensive Ucrainei şi asistenţă suplimentară din partea Congresului în valoare de 13 miliarde de dolari, a subliniat preşedintele american.

"America este pregătită deplin împreună cu aliaţii din NATO să protejeze fiecare centimetru de teritoriu al Alianţei Nord-Atlantice, deci, domnule Putin, ca să nu înţelegi greşit ce spun, fiecare centimetru", a avertizat liderul de la Casa Albă.

Biden a mai spus că incidentele care au provocat fisurile la gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, sunt rezultatul unor "acte deliberate de sabotaj".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Vom colabora cu aliaţii pentru a afla în totalitate ce s-a întâmplat. La ordinul meu, am început deja să îi ajutăm pe aliaţi să protejeze infrastructura esenţială", a explicat Biden.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇