Ben Wallace, cel mai bine cotat pentru a-i lua locul lui Boris Johnson, renunță la candidatură

Ben Wallace, cel mai bine cotat pentru a-i lua locul lui Boris Johnson, renunță la candidatură

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, unul dintre candidaţii favoriţi pentru a-i succeda premierului Boris Johnson, a anunţat sâmbătă că a luat decizia de a nu se prezenta în competiţia pentru şefia partidului şi a guvernului, potrivit Reuters şi AFP.

Wallace (52 de ani) crescuse în ultimele luni în calitate de cel mai popular membru al guvernului printre membrii Partidului Conservator, depăşind-o pe şefa diplomaţiei Liz Truss, potrivit Conservative Home, datorită modului în care a gestionat criza din Ucraina.

image-6



„După ce m-am gândit bine şi am discutat cu colegii mei şi familia mea, am luat decizia să nu intru în cursa pentru conducerea Partidului Conservator”, a explicat Wallace pe Twitter.

„Nu a fost o alegere uşor de făcut, dar mă concentrez pe munca mea actuală şi pe asigurarea securităţii acestei mari ţări”, a spus el.

Exprimându-şi gratitudinea faţă de cei care i-au „promis” susţinerea lor, el le-a dorit succes tuturor candidaţilor. „Sper că vom putea rapid să ne concentrăm din nou asupra problemelor pentru care am fost aleşi”, a adăugat el.

Patru parlamentari conservatori şi-au confirmat până acum oficial dorinţa de a fi următorul lider, dar se aşteaptă să candideze şi alţi aproximativ 12 pentru aceasta funcţie. Wallace nu a spus cui i-ar acorda sprijinul său.

Fostul ministru de finanţe, Rishi Sunak, este pentru moment cel mai bine cotat, dar el riscă să fie ajuns din urmă rapid de alţi actuali sau foşti miniştri, precum Liz Truss (Afaceri Externe) sau Nadhim Zahawi (Finanţe). Secretarul de stat pentru comerţ exterior, Penny Mordaunt, şi fostul ministru al sănătăţii, Sajid Javid, sunt de asemenea concurenţi serioşi.

Boris Johnson a anunţat joi că demisionează din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, cedând în faţa apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor Partidului Conservator, potrivit Reuters.

Cu o poziţie slăbită considerabil după o serie de scandaluri, între care cel legat de petrecerile desfăşurate la Downing Street în timpul restricţiilor din pandemie, alegeri parţiale încheiate cu înfrângeri usturătoare pentru conservatori şi demisii în lanţ din cabinet, Johnson a fost constrâns să-şi dea demisia, dar a spus că doreşte să rămână la conducerea guvernului până la numirea viitorului premier.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇