Avionul nuclear al lui Putin a fost văzut zburând în apropiere de Moscova. „Kremlinul zburător” nu mai fusese folosit din 2010 (Video)

Avionul nuclear al lui Putin a fost văzut zburând în apropiere de Moscova. „Kremlinul zburător” nu mai fusese folosit din 2010 (Video)

Avionul „Doomsday” (Apocalipsei, n.red.), care îi aparține lui Putin și care îi permite să continue să conducă Rusia dacă izbucnește un război nuclear, a fost văzut zburând în apropiere de Moscova. Rusia spune că acesta va fi prezentat la parada de Ziua Victoriei, pe 9 mai, dar nu a mai fost folosit din 2010.

Un videoclip arată cum avionul Il-80 Maxdome trece la joasă înălțime deasupra periferiei orașului, sporind temerile că Rusia va recurge la arme atomice în timpul conflictului din Ucraina.

Oficialii ruși spun, însă, că aeronava va fi prezentată cu un zbor la joasă înălțime la parada anuală de Ziua Victoriei de luni, 9 mai, în Piața Roșie, și că este în „repetiții” pentru această prezentare.

ADVERTISING

Uriașul avion din epoca sovietică nu are ferestre în afară de cabina de pilotaj și este cunoscut sub numele de „Kremlinul zburător”.

Avionul nu a mai fost văzut la o ceremonie de Ziua Victoriei, zi care marchează înfrângerea lui Hitler și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, din anul 2010.

Reapariția sa este un semn că Putin dorește să trimită un mesaj de avertizare Occidentului.

Ziua 69 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Il-80 Maxdome va fi escortat de două MiG-29 în timp ce va zbura la joasă înălțime deasupra Catedralei Sfântul Vasile, precizează Daily Mail.

ADVERTISING

Pentru a sublinia pregătirea nucleară a Rusiei, portavioanele de rachete strategice Tu-95MS și Tu-160 „Lebăda Albă” vor face parte din zbor.

Un avion de vânătoare Su-57 de generația a cincea și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 vor fi, de asemenea, expuse.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că opt avioane MiG-29SMT vor zbura sub forma literei „Z” în sprijinul militarilor ruși care participă la „operațiunea militară specială” în Ucraina.

În cazul unui atac atomic, Putin ar putea conduce Rusia și ar putea da ordine armatei sale pentru atacuri nucleare de la postul de comandă aeropurtat.

ADVERTISING

O „canoe” mare pentru comunicațiile prin satelit se află deasupra fuselajului său în partea din față, cu antene mari în partea din spate. Coada aeronavei găzduiește, de asemenea, un troliu pentru o antenă remorcată, de frecvență foarte joasă (VLF). Stabilizatoarele orizontale au, de asemenea, spațiu pentru mai mulți senzori sau antene de comunicații. Aeronava are două generatoare electrice de mari dimensiuni în interiorul motoarelor sale. Sub cabina de pilotaj se află o sondă de alimentare retractabilă.

Avioanele urmează să fie înlocuite cu avioane Ilyushin 96-400M mai moderne, permițându-i liderului rus mai mult confort în timp ce controlează trupele și rachetele în timpul unei catastrofe nucleare. Primul dintre noile avioane de comandă și control aeropurtat este în prezent în construcție, a declarat o sursă din sectorul militar-industrial, dar se crede că acesta nu este încă gata.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇