Prefectul Capitalei a anunțat când se relaxează restricțiile UPDATE

Prefectul Capitalei a anunțat când se relaxează restricțiile UPDATE

Rata se infectare în București a scăzut sub 4 la mia de locuitori, dar măsurile de relaxare mai așteaptă, a anunțat, sâmbătă, prefectul Alin Stoica.

În Vinerea mare, magazinele rămân deschise până la ora 20:00, la fel în nopțile de Înviere și de Ramadan, a mai precizat el.

"Vinerea viitoare, pe 30, avem program cu publicul până la ora 8, în noaptea de Paşte circulaţie liberă toată noaptea şi în noaptea de Ramadan, 8 spre 9, circulaţie liberă toată noaptea. Dar circulaţia este doar pentru a merge şi a ne întoarce la lăcaşurile de cult, nu este circulaţie liberă oriunde. Vor ieşi fără adeverinţe din casă, se va vedea probabil, având în vedere că sunt chestiuni specifice, mergi şi iei lumină, te deplasezi la şi de la biserică.

ADVERTISING

Nu vor fi deschise alte unităţi, deci nu au unde anume să circule în perioada respectivă. Referitor la alte măsuri, sunt aceleaşi măsuri pe care le avem în vigoare în ultimele două săptămâni, care se prelungesc, cu derogările pe care le-am amintit”, a declarat prefectul Alina Stoica sâmbătă, după şedința Comitetului municipal pentru Situaţii deUrgenţă.

Prefectul a precizat, sâmbătă, că alte măsuri de relaxare vor fi luate după ce rata de infectare scade în București sub 3,5. Totodată, restaurantele pot fi redeschise în interior, treptat, dacă incidența scade sub 3 cazuri la mia de locuitori, scenariu posibil cât de curând.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit sâmbătă pentru a prelungi restricțiile în Bucureşti, care expiră mâine noapte.

„Se menţin măsurile care sunt în vigoare, cu excepţia următoare: vinerea următoare va fi ca şi vinerea aceasta, programul magazinelor şi în general al operatorilor economici până la ora 20.00, iar în noaptea de Înviere este permisă circulaţia pe toată noaptea între ora 20.00 – 05.00.

La fel face excepţia noaptea de Ramazan care este peste o săptămână după Paşte. În rest, măsurile sunt ca şi până acum”, a spus Alin Stoica și vineri, pentru News.ro.

Acesta a mai precizat că este de așteptat să fie aglomerație în magazine între 27 şi 29 aprilie, înainte de sărbătorile de Paşte.

ADVERTISING

„O să fie cu siguranţă o aglomerare în magazine şi atunci vom avea şi noi o atenţie sporită să îi ajutăm în sensul în care o să meargă pe acolo patrule şi să mai atragă atenţia clienţilor să păstreze distanţarea, dacă e să stea la coadă în afara magazinului ca să nu apară probleme”, a spus Stoica.

Acesta a explicat că oamenii petrec mai mult timp în magazine în perioada sărbătorilor şi de aceea poate apărea aglomerarea.

„De fapt numărul de clienţi nu este mai mare decât de obicei. Din ce înţeleg eu, numărul de clienţi este acelaşi numai că ei petrec mai mult timp în magazin, pentru că şi cumpără mai multe produse şi aleg alt tip de produse. De exemplu cadouri şi atunci pentru cadouri stai mai mult.

Aglomerarea din această cauză apare, apare pentru că stau mai mult în magazin şi atunci sunt mai mulţi oameni în acelaşi timp în magazin, pentru că nu pleacă, rămân de exemplu o oră”, a concluzionat Stoica.

Rata de infectare în București este vineri de 4,15 cazuri la mia de locuitori.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇