Autoritățile decid azi noi restricții pentru București

Autoritățile decid azi noi restricții pentru București

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni joi pentru a decide în legătură cu posibile noi restricţii în vederea limitării pandemiei, a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica, care a adăugat că va exista şi o hotărâre de guvern în acest sens.

Şedinţa Executivului va începe la ora 17:00.

„În momentul de faţă sunt în pregătire atât o hotărâre de guvern, cât şi o şedinţă CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate. Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine (joi - n.red.) să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de guvern şi la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat.

ADVERTISING

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţă de CMBSU. Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov.

De aceea, acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus, Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”, a afirmat miercuri Alin Stoica.

ADVERTISING

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste 7 în judeţul Ilfov şi peste 6 în Timiş şi în Bucureşti, unde este în creştere, potrivit informaţiilor transmise miercuri de GCS.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇