Autoritățile au închis piețele, comercianții sunt disperați. Protest la Crângași: O să murim de foame! (Foto)

Autoritățile au închis piețele, comercianții sunt disperați. Protest la Crângași: O să murim de foame! (Foto)

Protest în Piața Crângași din Capitală, după decizia autorităților de a închide piețele închise.

Peste 100 de piețari s-au strâns, luni, în Piața Crângași, fiind nemulțumiți de faptul că nu mai au unde să își vândă produsele.

Oamenii se plâng că vor muri de foame și vor ajunge pe stradă, din cauza acestei măsuri. La fața locului a intervenit și Poliția, scrie Antena3.

Acum că acest spațiu a fost închis, comercianții sunt nevoiți să își vândă fructele și legumele afară. Piețarii susțin că este prea frig pentru a face acest lucru.

ADVERTISING

”Ne îmbolnăvim de la frig și ajungem la spital”, spune un vânzător.

Iată câteva imagini din Piața Crângași, din Sectorul 6 al Capitalei:

Piața Crângași
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Piața Crângași
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Amintim că începând de azi au fost închise toate piețele din țară. Măsura a fost anunțată joi de prședintele Klaus Iohannis, în deschiderea ședinței de guvern.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a explicat de ce s-a luat această decizie: în aceste spații, virusul se transmite mai ușor, pentru că nu se respectă regulile cu strictețea cu care se respectă în supermarketuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”A rezultat că pieţele închise, spre deosebire de supermarketuri unde regulile sunt respetctate cu stricteţe, în pieţe (…) se transmite mai uşor. Am păstrat pieţele deschise.

Mai mult, primăriile pot să organizeze pieţe volante pentru a permite desfacerea produselor de către producătorii agricoli. Menţionez de către producători agricoli, pentru că, din păcate, mare parte din cei care desfac marfa în pieţe numai producători agricoli nu sunt”, a afirmat Ludovic Orban vineri.

Citește mai multe despre acest subiect:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇