Austria îşi înăspreşte restricţiile în aşteptarea efectelor pozitive ale campaniilor de testare şi de vaccinare

Austria îşi înăspreşte restricţiile în aşteptarea efectelor pozitive ale campaniilor de testare şi de vaccinare

Austria a intrat sâmbătă în cel de-al treilea lockdown al său după ce de Crăciun restricţiile au fost relaxate şi primele doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva noului tip de coronavirus au început să sosească în această ţară.

Livrarea celor aproximativ 10.000 de doze de vaccin s-a făcut din Belgia via Germania, au informat autorităţile austriece, informează dpa.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

La fel ca în mai multe ţări ale UE, campania de vaccinare din Austria va începe duminică, iniţial pentru rezidenţii căminelor de bătrâni de peste 80 de ani.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că se aşteaptă ca un al treilea val al pandemiei să lovească Europa la începutul lui 2021, înainte ca testările şi vaccinările să îmbunătăţească lucrurile.

„Mă aştept să putem reveni la normalitate în multe domenii în timpul verii. Cred că testările vor deveni un lucru normal în lunile ce vor urma, la fel ca spălatul pe dinţi”, a spus el pentru postul ORF.

Începând de sâmbătă Austria şi-a înăsprit restricţiile. Magazinele, exceptând cele alimentare şi farmaciile, vor fi închise până pe 17 ianuarie. Saloanele de coafură şi multe alte servicii vor fi închise, la fel ca şi facilităţile culturale şi de petrecere a timpului liber.

Austriecii vor putea ieşi din locuinţele doar cu motive întemeiate, printre care se numără şi activităţile fizice sau plimbările. Contactele cu membrii altor gospodării vor fi puternic restricţionate.

Numeroasele staţiuni din Austria au fost deschise cu reguli stricte de carantină sau limitate doar la localnici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖