Austria impune carantină de 14 zile românilor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. UPDATE - Reacția MAE

Austria impune carantină de 14 zile românilor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. UPDATE - Reacția MAE

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri Guvernul de la Viena.

Austria invocă o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters.

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (nu mai vechi de 4 zile), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de Externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi. 

"Vă rugăm să nu călătoriţi în aceste ţări, acesta este apelul nostru urgent", a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

Persoanele depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus care nu vor respecta măsura respectării carantinei timp de 14 zile riscă amenzi de până la 1.450 de euro.

Noile restricţii vor intra în vigoare de joi, 9 iulie, potrivit Ambasadei Austriei de la Bucureşti.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Republica Austria impune avertizare de călătorie pentru România, Bulgaria, Republica Moldova. Începând din 9.7.2020, toate persoanele care vor călători din Romania în Austria vor fi obligate să se supună măsurii de carantinare / izolare (14 zile) sau să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid (PCR RT), nu mai vechi de patru zile", precizează Ambasada Austriei pe site-ul propriu.

Detalii aici - Focar de coronavirus și printre românii din Austria. 99 de cazuri, anunțate în 24 de ore

Austria nu este singura țară care impune carantină de 14 zile pentru români. Și Marea Britanie a luat o decizie similară săptămâna trecută.

ADVERTISING

România nu a fost inclusă de Marea Britanie în lista țărilor sigure. Românii care merg în UK trebuie să intre în autoizolare

Reacția Ministerului de Externe

Ministerul de Externe precizează că a solicitat autorităților din Austria decalarea datei de implementare a acestei măsuri

Totodată, MAE a subliniat că această măsură trebuie să afecteze cât mai puțin contactele directe dintre cele două state, mediul de afaceri și turismul, ținând cont și de proximitatea geografică, dinamica relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul economic, precum și de faptul că Austria reprezintă un stat important de tranzit pentru cetățenii și transportatorii români.

”Partea română a evidențiat, de asemenea, că Austria este în prezent pe lista statelor exceptate de la măsura de carantină, fiind, totodată, una din destinațiile pentru care a fost permisă reluarea zborurilor”, transmite Ministerul de Externe într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇