România nu a fost inclusă de Marea Britanie în lista țărilor sigure. Românii care merg în UK trebuie să intre în autoizolare

România nu a fost inclusă de Marea Britanie în lista țărilor sigure. Românii care merg în UK trebuie să intre în autoizolare

Guvernul britanic a publicat lista țărilor considerate sigure din punct de vedere al infectărilor cu COVID-19. Doar 59 de țări au fost incluse în listă, iar România nu se numără printre ele.

Astfel, românii care merg în Marea Britanie trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile, potrivit guvernului britanic.

Iată lista țărilor considerate sigure din acest punct de vedere:

listă-uk
Foto: Guvernul britanic

Măsura intră în vigoare începând din 10 iulie.

De asemenea, și străinii care ajung în insulă prin România trebuie să se autoizoleze 2 săptămâni.

ADVERTISING

Lista poate fi actualizată în următoarele zile, în urma discuțiilor ulterioare dintre Marea Britanie și partenerii internaționali.

România are, în acest moment, 28.166 de cazuri de coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 420 de cazuri noi. De ieri până azi, au fost procesate 12.371 de teste.

Totodată, în acest interval au fost răpuși de SARS-CoV-2 încă 21 de oameni.

Bilanț coronavirus: 21 de morți și 420 de noi îmbolnăviri în 24 de ore. Situație bizară în ce privește pacienții asimptomatici externați (Infografice)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇