La un interval de jumătate de oră, au sunat de două ori telefoanele în Bucureşti! RoAlert anunţă în română şi engleză măsurile antiCovid

La un interval de jumătate de oră, au sunat de două ori telefoanele în Bucureşti! RoAlert anunţă în română şi engleză măsurile antiCovid

Autoritățile au transmis locuitorilor din București, marţi, două mesaje ROAlert în care sunt anunţate măsurile luate din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19.

Mesajul care a venit primul a fost cel în limba română şi a fost transmis la ora 10:44. Bucureștenii sunt avertizați să poarte masca peste tot și se amintește că școlile au fost închise.

„Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus este ridicat, peste 3 la mia de locuitori.

MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise!

ADVERTISING

Școlile își vor desfășura cursurile online.

Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile.

Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs sau a celor din jur”, este mesajul transmis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

alerta

Apoi, la 11:17, mesajul a fost transmis și în limba engleză.

engleza

De asemenea, IGSU a anunţat că și alte judete din țară vor remite astfel de mesaje preventive în rândul localnicilor din zonele unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Luni, rata de infectare din Capitală a fost de 3,19, iar în aceste condiții Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca de marți să se închidă școlile și să se suspende activitatea în restaurante, cafenele, cinematografe, teatre, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc.

Terasele rămân deschise, cu respectarea măsurilor de protecție aflate în vigoare.

De asemenea, masca este obligatorie și în spațiile deschise, nu doar în cele închise cum era până acum.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇