Atac cu rachete ucrainene asupra unui sat rusesc. Cel puțin 4 morți

Atac cu rachete ucrainene asupra unui sat rusesc. Cel puțin 4 morți

Cel puţin patru persoane au fost ucise într-un atac cu rachete ucrainene asupra unui sat rusesc de lângă frontiera cu Ucraina, a anunţat duminică guvernatorul regional.

Potrivit AFP, care-l citează pe guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, mai multe rachete ucrainene au lovit satul Suzemka, situat la aproximativ zece kilometri de frontiera ruso-ucraineană.

„Din păcate, doi civili au fost ucişi din cauza loviturilor aplicate de naţionalişti ucraineni”, a declarat el pe Telegram. La prânz, bilanțul a crescut la patru persoane ucise, potrivit Nexta.

„O clădire rezidenţială a fost complet distrusă, iar alte două case au fost parţial distruse”, a adăugat guvernatorul.

ADVERTISING

Vineri, mai multe lovituri cu rachete de croazieră ruseşti, primele de amploare de la începutul lunii martie, au atins mai multe oraşe ucrainene şi au făcut 26 de morţi.

Iar sâmbătă, un atac cu dronă a provocat un uriaş incendiu într-un depozit de petrol din Peninsula Crimeea anexată de Moscova, la o zi după ce Kievul a anunţat că pregătirile pentru o ofensivă de primăvară sunt aproape finalizate.

Ucraina aproape niciodată nu îşi revendică în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei şi pe teritoriul controlat de ruşi în Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇