Atac cu mitraliera asupra polițiștilor în regiunea rusă Rostov

Atac cu mitraliera asupra polițiștilor în regiunea rusă Rostov

Un bărbat îmbrăcat în haine de camuflaj este căutat după ce a tras mai multe focuri de armă asupra unor polițiști din orașul rus Novoșakhtinsk.

Atacul a avut loc marți, în jurul orei locale 12:00, la una din ieșirile din orașul aflat în regiunea Rostov, de la granița cu Ucraina.

Potrivit Ministerului de Interne al Rusiei, polițiștii de la postul de control situat la una dintre ieșirile din oraș căutau o femeie dispărută când trăgătorul îmbrăcat în uniformă de camuflaj a ieșit din pădure și a tras spre ei cu un Kalașnikov, apoi a fugit. Unul dintre agenți a fost rănit, relatează TASS.

ADVERTISING

Unii martori au relatat că atacul a vizat o mașină de poliție, alții au spus că împușcăturile s-au produs în pădure. Potrivit unei surse citate de Meduza, doi agenți de poliție ar fi fost răniți.

O sursă din cadrul forțelor de ordine a spus pentru TASS că autorul atacului este un dezertor. "Conform primelor date, atacul asupra polițistului a avut loc cu o mitralieră. Trăgătorul era un dezertor, e căutat", a spus aceasta.

Sursa menționată a precizat că în regiunea Rostov a fost declanșat planul de acțiune antitero. Poliția desfășoară o operațiune amplă de căutare pentru identificarea și prinderea suspectului.

ADVERTISING

Șeful administrației municipale, Serghei Bondarenko, a spus că măsurile de securitate au fost întărite în școli și grădinițe, iar ieșirile din oraș sunt închise. Localnicii sunt sfătuiți să fie atenți și să nu iasă pe străzi.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇