Atac armat la Paris: Doi indivizi au deschis focul pe terasa unui bar

Atac armat la Paris: Doi indivizi au deschis focul pe terasa unui bar

O persoană a fost împuşcată mortal şi alte patru au fost rănite, luni seară, la Paris, într-un atac armat.

În jurul orei locale 21.35 (22.35, ora României), doi indivizi au coborât dintr-un vehicul şi au tras în două persoane aflate la terasa unui bar, pe strada Popincourt, din arondismentul 11, au declarat surse din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Unul dintre cei doi agresori a fost arestat, dar al doilea a reuşit să scape.

”Am văzut sosind o maşină, au ieşit cu o armă – aş zice că a fost un pistol-mitralieră sau un Kalaşnikov – au tras şi au plecat”, a declarat şeful unui restaurant din apropiere pentru AFP.

ADVERTISING

”Am avut timp să spun personalului să intre înăuntru. Toată lumea a fugit. A durat 20-30 de secunde. Am înţeles imediat că este vorba de o reglare de conturi şi că celelalte restaurante nu vor fi afectate”, a asigurat proprietarul restaurantului din acest cartier marcat de atacurile din ianuarie şi noiembrie 2015.

Persoanele rănite nu păreau să fi fost rănite de gloanţe, potrivit primelor probe strânse de poliţie. Pe trotuarul din faţa barului erau multe scaune şi un perimetru de securitate a fost impus de poliţişti, a notat la faţa locului un jurnalist AFP.

ADVERTISING

A fost deschisă o anchetă pentru ”omucidere voluntară şi tentativă de omucidere voluntară”, a declarat pentru AFP o sursă familiară cu incidentul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇