Atac armat într-un mall din Malmo, comis de un minor (Video)

Atac armat într-un mall din Malmo, comis de un minor (Video)

Un incident armat a avut loc vineri după-amiază într-un centru comercial din oraşul Malmö, situat în sudul Suediei, anunţă serviciile de securitate suedeze, precizând că autorul atacului a fost reţinut.

Un individ a deschis focul în Centrul comercial Emporia, în centrul oraşului Malmö. Conform martorilor, au fost trase aproximativ 20 de focuri de armă, iar o persoană a murit și o alta a fost rănită.

Centrul comercial a fost evacuat, iar perimetrul din jur a fost securizat.

Presupusul autor al atacului, un individ minor, a fost imobilizat, reţinut și ulterior arestat. Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului, dar ipoteza privilegiată în acest moment este cea a unui incident infracţional de tip reglare de conturi.

ADVERTISING

La locul atacului au intervenit numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe. Multe persoane au suferit atacuri de panică din cauza împuşcăturilor.

Ca urmare a instituirii perimetrului de securitate, a fost afectat traficul metroului şi al autobuzelor în zona centrului comercial.

Incidentul a avut loc în contextul în care Suedia se pregătește pentru alegerile generale de luna viitoare, unde violența între bande este pe primul loc în topul preocupărilor alegătorilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Suedia are în continuare una dintre cele mai mari rate de omoruri cu arme de foc din Europa. Până în prezent anul acesta, 44 de persoane au fost împuşcate în Suedia comparativ cu 46 în tot anul trecut, aproape toate cazurile având legătură cu presupuse crime în care sunt implicate grupuri infracţionale, potrivit poliţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇