Atac armat asupra unui autobuz chiar în centrul Ierusalimului

Atac armat asupra unui autobuz chiar în centrul Ierusalimului
Foto: captură video

Opt persoane au fost rănite, între care două se află în stare gravă, într-un atac armat asupra unui autobuz, duminică dimineaţa în centrul Ierusalimului, au anunţat poliţia israeliană şi echipele de salvare, relatează AFP.

„Poliţia a fost anunţată cu privire la un atac asupra unui autobuz în apropierea Mormântului lui David… poliţiştii au izolat zona şi caută un suspect care a fugit”, a spus poliţia, înainte de a anunța că suspectul a fost prins.

„Teroristul este în mâinile noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Eli Levy.

Several Israelis wounded in attack on Jerusalem bus

Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii, a indicat că a intervenit după ce a primit informaţii cu privire la focuri de armă asupra unui autobuz la Ierusalim.

ADVERTISING

"Sunt în total şapte răniţi, toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt în stare gravă, în atacul terorist comis în Oraşul Vechi din Ierusalim", a declarat Zaki Heller, purtător de cuvânt al MDA.

Ulterior, numărul răniților a crescut la opt.

În cazul uneia dintre femeile rănite, care era gravidă, echipele medicale au efectuat o operație de cezariană, a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Shaarei Tsedek din Ierusalim, potrivit AFP.

Femeia este intubată și în stare gravă, în timp ce copilul este în stare stabilă.

ADVERTISING

Premierul israelian Yair Lapid a reacționat spunând că "oricine doreşte să ne facă rău ar trebui să ştie că va plăti preţul pentru orice prejudiciu adus civililor noştri”.

De asemenea, a reacționat și mișcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza. Deși nu a revendicat atacul, Hamas a salutat o "operaţiune eroică".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇