Atac armat în SUA: Un bărbat a tras asupra unei terase în apropiere de Casa Albă

Atac armat în SUA: Un bărbat a tras asupra unei terase în apropiere de Casa Albă

Un bărbat a deschis focul, joi seară, asupra terasei unui restaurant în Washington DC, la aproximativ 1 kilometru şi jumătate de Casa Albă.

Oamenii aflaţi la mese au fugit să se ascundă, în timp ce 20 de focuri au fost trase, relatează BBC. Martorii au spus că atacatorul a fugit cu maşina după ce a tras asupra restaurantului mexican din zona Logan Circle.

Doi oameni au fost împuşcaţi, iar poliţia locală a transmis că unul dintre ei este posibil să fie cel vizat de atac.

Atacurile cu armă de foc sunt tot mai dese în Statele Unite.

ADVERTISING

Potrivit statisticilor, în Washington DC, rata atacurilor comise cu armă de foc a crescut în fiecare an din 2018.

Până acum, 471 de atacuri cu armă de foc au fost raportate în 2021. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost raportate 434 de astfel de incidente.

La o conferinţă de presă, şeful poliţiei Robert Contee a spus că agenţii au răspuns apelului de a interveni joi noapte „în cinci secunde”, pentru că deja anchetau un alt incident armat în zonă.

Preşedintele american Joe Biden a promis anul acesta să ia măsuri privind controlul armelor de foc, cu reguli mai stricte pentru anumite arme şi controale sporite. Totuşi, aceasta este o misiune foarte dificilă.

ADVERTISING

Dreptul de a deţine armă este garantat de Al Doilea Amendament din Constituţia SUA şi mulţi oameni văd controlul armelor de foc ca încălcare a acestui drept constituţional.

Joi, Departamentul de Justiţie din SUA a spus că a implementat „forţe” pentru a limita traficul cu arme în cinci regiuni cheie, inclusiv Washington DC.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇