Un pitbull a atacat lângă o grădiniță din Deva. Stăpânul câinelui periculos e la închisoare

Un pitbull a atacat lângă o grădiniță din Deva. Stăpânul câinelui periculos e la închisoare

Un incident în care a fost implicat un câine periculos a avut loc joi, la Deva. Polițiștii l-au identificat pe stăpân.. e la închisoare.

Poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentantul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, după ce angajații societății au capturat câinele pe o stradă din Deva, în apropierea unei grădinițe.

Este vorba despre un pitbull, care a fost prins după ce a atacat un alt câine şi un bărbat de 48 de ani.

Bărbatul a intervenit în apărarea câinelui, nu a fost muşcat și a reuşit să fugă după un gard.

ADVERTISING

Ulterior, poliţiştii l-au identificat pe proprietarul pitbull-ului. Este un tânăr 22 ani, încarcerat în Penitenciarul Deva.

„În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale etc., și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, informează IPJ Hunedoara.

ADVERTISING

Proprietarul temporar este un bărbat de 38 de ani, recidivist, care nu avea dreptul de a deține câinele respectiv, animalul fiind încadrat la categoria 1 a câinilor periculoși.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇