Astronautul Michael Collins, pilotul misiunii Apollo 11, a murit la 90 de ani

Astronautul Michael Collins, pilotul misiunii Apollo 11, a murit la 90 de ani

Astronautul american Michael Collins (foto, mijloc), membru al Apollo 11, prima misiune cu echipaj pe Lună, a decedat miercuri de cancer la vârsta de 90 de ani, a anunţat familia sa într-un comunicat.

Pilot de modul de comandă, el a rămas pe orbită în timp ce colegii săi de misiune Neil Armstrong şi Buzz Aldrin deveneau primii oameni care păşeau pe Lună.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În ciuda vârstei sale, Michael Collins a rămas în ultimii ani cel mai activ veteran al misiunii Apollo şi cel mai poetic, pentru că şi-a evocat amintirile sale de pe Lună. 

Născut la 31 octombrie 1930, la Roma, tatăl său fiind diplomat, Michael Collins a devenit polit de încercare al armatei americane.

În anii 1960, a acumulat multe ore de zbor în spaţiu în special în timpul misiunilor Gemini. 

Deși este singurul membru al echipajului Apoollo 11 care nu a păşit pe satelitul Pământului, el spunea că nu a păstrat nicio frustrare. 

La fel ca Aldrin şi Armstrong, Collins a părăsit rapid NASA după întoarcerea triumfală pe Pământ şi a avut o bogată carieră politică. 

A fost numit secretar de Stat adjunct pentru Afaceri publice de preşedintele Richard Nixon, apoi a coordonat construirea Muzeului Aerului de la Washington, asumându-şi funcţia de preşedinte (1971-1978).

A devenit consultant şi a scris lucrări despre aventuri spaţiale. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


 


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!