Asociația Dăruiește Viață se pregătește să ridice o nouă clădire lângă spitalul recent construit

Asociația Dăruiește Viață se pregătește să ridice o nouă clădire lângă spitalul recent construit

Asociația Dăruiește Viață se pregătește să ridice o nouă cladire lângă spitalul care va fi predat statului român, astfel încât toți pacienții să fie tratați gratuit.

Clădirea va găzdui restul secțiilor care nu se regăsesc în spital, potrivit ProTV.

Pentru acest demers, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit iar oamenii pot dona 4 euro cu un SMS la 8864 cu textul SPITAL.

La spitalul recent construit au fost alocați sute de metri pătrați pentru spații de joacă și relaxare, pentru ca micuții pacienți să treacă mai ușor prin boală.

ADVERTISING

Conceptul este unic și a fost gândit de arhitecta spitalului Raluca Soaiță după ce a stat de vorbă cu foști pacienți care au spus că în perioada în care stăteau izolați în camere sterile, se simțeau foarte singuri și ar fi vrut să vorbească cu prietenii lor.

Acum, printr-o apăsare de buton a unei telecomezi, geamul opac al camerei devine clar și copiii pot comunica unul cu celălalt prin intermediul unui receptor.

„Întrebarea este cine va lucra aici. Aici vor lucra medicii din Marie Curie, de pe secția de Chirurgie, de pe secția de Neurochirurgie, Oncologia. Sperăm că a prins specializarea pe care o vom face în Olanda să începem și partea de transplant și, de asemenea, sperăm să ni se alăture și alți medici care la momentul acesta își doresc să lucreze Și să nu mai plece, să lucreze ca în vest, dar să lucreze în România”, a declarat Carmen Uscatu, presedinta Asociației Dăruieste Viață.

ADVERTISING

În urmă cu două săptămâni, Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” a anunţat finalizarea lucrărilor de construcţie la noul spital de copii ridicat exclusiv din donaţii şi sponsorizări în curtea Spitalului „Marie S. Curie”.

„În 2015 a încolţit ideea unui spital, iar astăzi atingem un moment important, datorită inimilor care au bătut sincron ritmul schimbării: finalizarea lucrărilor de construcţie. Însă drumul nostru nu se opreşte aici”, a afirmat Oana Gheorghiu, fondatoare „Dăruieşte Viaţă”, potrivit unui comunicat al asociației.

ADVERTISING

Carmen Uscatu, şi ea fondatoare a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă", a spus că urmează o nouă etapă atât în ceea ce priveşte partea tehnică a noii unităţi medicale, cât şi personalul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇