Asasinatul preşedintelui din Haiti: Unul dintre americanii arestaţi a fost informator DEA

Asasinatul preşedintelui din Haiti: Unul dintre americanii arestaţi a fost informator DEA

Unul dintre cei doi americani haitieni arestaţi în Haiti cu privire la o presupusă implicare în asasinarea preşedintelui Jovenel Moïse a fost un informator al agenţiei americane de luptă împotriva traficului de droguri (Drug Enforcement Administration, DEA), potrivit unui reprezentant al instituţiei.

Autorităţile haitiene au arestat săptămâna trecută doi americani de origine haitiană, Joseph Vincent şi James Solages, acuzaţi de faptul că participat împreună cu 26 de cetăţeni columbieni la operaţiunea în care a fost asasinat şeful statului haitian.

ADVERTISING

Reprezentantul DEA, care a vorbit sub protecţia anonimatului cu Reuters, a refuzat să precizeze care dintre cei doi bărbaţi a fost informatorul agenţiei federale americane.

El precizează, în schimb, într-un e-mail, că suspectul a contactat DEA, în urma asasinării lui Jovenel Moïse. DEA l-a sfătuit să se predea autorităţilor haitiene.

”Aceşti indivizi nu au acţionat în contul DEA”, subliniază oficialul citat.

Potrivit unei surse din domeniul securităţii americane, suspectul nu era un informator activ la momentul asasinării lui Jovenel Moïse.

ADVERTISING

Joseph Vincent şi James Solages le-au declarat anchetatorilor că ei erau traducătorii grupului de columbieni şi că aceştia deţineau un mandat de arestare, potrivit unei surse apropiate anchetei.

În momentul în care au sosit, susţin ei, Jovenel Moïse era deja mort.

Citeşte detalii despre cazul şocant din Haiti:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇