Armata ucraineană a atacat un sediu al Grupului Wagner după o scăpare gravă a rușilor

Armata ucraineană a atacat un sediu al Grupului Wagner după o scăpare gravă a rușilor

O scăpare a armatei ruse a permis spionajului militar ucrainean să obțină un important succes de moral.

Forțele armate ucrainene au atacat sediul din Popasna al Grupului Wagner de mercenari ai Kremlinului, după ce fotografia clădirii a fost publicată de un corespondent rus de război pe canalele de comunicații monitorizate de serviciile de informații ucrainene.

Sediul grupului rus de mercenari din regiunea Lugansk a fost bombardat de armata ucraineană, iar imaginea clădirii distruse a apărut și pe canalele rusești de Telegram, relatează Ukrainska Pravda.

Atacul s-a produs după ce, pe 8 august, corespondentul militar rus Serghei Sereda a relatat pe un canal de Telegram despre vizita pe care a făcut-o la sediul Wagner Group. "Am ajuns în Popasna, m-am oprit la sediul Wagner PMC. M-au primit ca pe un membru al familiei și mi-au spus o grămadă de povești haioase", a scris el atunci.

ADVERTISING

Sereda a publicat mai multe fotografii, printre care și una în care apare oligarhul rus Ievgheni Prigojin, considerat finanțatorul Grupului Wagner, deși el neagă orice legătură cu organizația de mercenari a Kremlinului.

Imaginile necenzurate au stârnit iritarea multor comentatori pro-ruși, întrucât una dintre acestea includea un indiciu valoros care le-a permis ucrainenilor să localizeze sediul Wagner Group din regiunea Lugansk: un semn cu adresa celui mai apropiat adăpost antiaerian din Popasna, pe strada Myronivska, numărul 12.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Radio Svoboda a analizat imaginile caselor din zonă și a ajuns la concluzia că la adresa din fotografia respectivă figura clădirea bombardată de armata ucraineană.

După difuzarea informațiilor despre atacarea sediului Wagner Group din Popasna, Serghei Sereda a șters postarea despre vizita la sediul mercenarilor ruși, însă mai multe capturi de ecran cu mesajul său au rămas pe internet.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇