Armata rusă caută voluntari: Se oferă recompense atractive pentru cei dispuși să lupte în Ucraina

Armata rusă caută voluntari: Se oferă recompense atractive pentru cei dispuși să lupte în Ucraina

Conducerea armatei Rusiei încearcă să suplinească lipsa de efective oferind bonusuri atractive pentru voluntarii dispuși să meargă pe front în Ucraina.

Recompensele bănești au menirea de a ajuta la formarea unor noi trupe, a anunțat Ministerul britanic al Apărării, precizând că pentru conducerea armate ruse va fi greu să refacă forțele la dimensiunile lor obișnuite, întrucât se confruntă cu o lipsă acută de personal, relatează Evening Standard, preluat de MSN.com.

Trupele terestre ale armatei ruse au, de regulă, între 15.000 și 20.000 de militari, efective la care noile unități nu pot ajunge, astfel că acestea nu vor juca un rol decisiv în campania militară, arată analiștii militari britanici.

ADVERTISING

"Comandanții ruși vor continua, foarte probabil, să se confrunte cu prioritățile operaționale de întărire a ofensivei Donbas și întărirea apărării împotriva contraatacurilor anticipate ucrainene în sud. Pentru a susține operațiunile în Ucraina, Rusia a creat o nouă formațiune de luptă terestră, Corpul 3 al Armatei, cu baza în Mulino, regiunea Nijni Novgorod, la est de Moscova. Rusia intenționează, probabil, să folosească o mare parte din batalioanele <<voluntare>> nou formate ale Corpului 3, care sunt formate în toată țara și care grupează recruți din aceleași zone", se arată într-un raport al ministerului britanic al Apărării.

ADVERTISING

Bărbații ruși cu vârsta până la 50 de ani primesc stimulente financiare dacă se alătură armatei ruse. Studiile gimnaziale sunt suficiente pentru cei care se oferă voluntari.

Chiar și deținuții sunt acceptați în armata rusă, aceștia primind o sumă substanțială de bani dacă se duc să lupte pe front în Ucraina. Potrivit CNN, recrutările au fost făcute de bărbați care nu s-au prezentat, dar se crede că reprezintă o entitate privată de mercenari, cel mai probabil grupul Wagner. Cei care acceptă trec întâi printr-un program de antrenament de două săptămâni în regiunea Rostov, după care sunt trimiși pe front.

Cele mai recente estimări ale serviciilor occidentale de informații menționează că până la 75.000 de soldați ruși uciși sau răniţi în Ucraina, în cele aproape șase luni de război.

ADVERTISING

Conform ultimului bilanț publicat luni de armata ucraineană, aproximativ 43.450 de militari ruși au fost uciși în război.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇