Armata israeliană a revendicat un atac asupra unei școli ONU, soldat cu 27 de morți. Medic: "Mirosul de sânge era insuportabil"

Armata israeliană a revendicat un atac asupra unei școli ONU, soldat cu 27 de morți. Medic: "Mirosul de sânge era insuportabil"

Armata israeliană a revendicat, joi dimineaţa, un atac aerian asupra unei şcoli aparţinând Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) din Fâşia Gaza, despre care a afirmat că adăpostea o „bază” a Hamas.

„Avioane de război ale armatei (…) au efectuat un atac precis asupra unei baze Hamas în interiorul unei şcoli UNRWA din regiunea Nousseirat”, a precizat armata israeliană, raportând că „mai mulţi terorişti au fost ucişi”.

"Terorişti Hamas şi ai Jihadului Islamic aparţinând forţelor Nukhba, care au participat la atacul mortal asupra unor comunităţi din sudul Israelului la 7 octombrie, operau în această incintă. Teroriştii îşi dirijau campania de teroare din zona şcolii, exploatând-o în acelaşi timp şi folosind-o ca adăpost", a adăugat armata israeliană.

ADVERTISING

Biroul de presă al Hamas a anunţat că cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi numeroase au fost rănite în atacul asupra taberei Nousseirat din centrul Fâşiei Gaza.

Un număr considerabil de răniţi continuă să ajungă la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din oraşul Deir al-Balah, în apropiere de Nousseirat, a precizat biroul de presă al Hamas, acuzând armata israeliană de comiterea unui "masacru oribil".

Mai devreme în cursul nopţii, spitalul a declarat că se confruntă cu o "defecţiune a unuia dintre generatoarele sale electrice", ceea ce riscă să complice operaţiunea.

ADVERTISING

Înainte de acest atac, spitalul primise deja de marţi "cel puţin 70 de morţi şi peste 300 de răniţi, majoritatea femei şi copii, ca urmare a loviturilor israeliene asupra zonelor centrale ale Fâşiei Gaza", potrivit Médecins sans Frontičres.

"Mirosul de sânge în camera de urgenţă în această dimineaţă era insuportabil. Sunt oameni care zac peste tot, pe jos, afară. Cadavrele erau transportate în saci de plastic", a declarat Karin Huster, coordonatorul MSF pentru Gaza, pentru X.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇