Numele celor 15.000 de copii uciși în Gaza, citite cu voce tare la Berlin. 14 ore neîntrerupte

Numele celor 15.000 de copii uciși în Gaza, citite cu voce tare la Berlin. 14 ore neîntrerupte

La Berlin sunt citite, sâmbătă, numele celor 15.000 de copii uciși în Gaza. Voluntarii au venit în urma apelului lansat de o inițiativă cetățenească, cu ocazia Zilei Copilului. Se estimează că vor fi 14 ore neîntrerupte de citit.

Voluntarii convocaţi de către iniţiativa „Să le aducem un omagiu copiilor din Gaza” au venit pe rând, începând cu ora locală 9:00 a.m., în centrul Berlinului, în faţa monumentului Victimelor Războiului şi Dictaturilor, informează EFE.

Evenimentul, la care au fost aşezate pe asfalt sute de pantofi de copii, este programat să se încheie spre miezul nopţii, după 14 ore de citire neîntreruptă a numelor şi vârstelor victimelor.

ADVERTISING

Potrivit unui comunicat, acţiunea urmăreşte "ruperea tăcerii din jurul tragediei care se desfăşoară în Gaza şi exprimarea compasiunii".

„Dincolo de anonimatul contabilităţii în masă, este vorba despre 15.000 de copii, fiecare dintre ei având o familie, o viaţă, un chip şi un nume", au declarat promotorii acțiunii.

Potrivit reţelelor sociale ale iniţiativei, la lectură erau aşteptaţi să participe cetăţeni germani, israelieni, americani, ruşi şi mexicani, printre alţii, din diverse medii politice şi religioase.

ADVERTISING

În mare parte din lume, Ziua Copilului este sărbătorită la 1 iunie, de la proclamarea acestei date în 1925 în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Bunăstarea Copilului de la Geneva.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇