Arma secretă a Ucrainei: Bombele artizanale cât o conservă care dărâmă clădirile ocupate de ruși

Arma secretă a Ucrainei: Bombele artizanale cât o conservă care dărâmă clădirile ocupate de ruși

Experții britanici în explozivi le arată militarilor ucraineni cum să facă bombe de mărimea unei conserve care pot demola o clădire în care se află forțele inamice.

Dispozitivele artizanale sunt folosite pentru a ținti soldați ruși și a distruge clădirile ocupate de inamic. Jurnalistul american Nick Robertson a descris aceste bombe drept „arma secretă” a Ucrainei.

„Dacă avem o țintă de mare prioritate, sigur că folosim acest echipament contra ei. Acest echipament poate distruge inamicul. Îl folosim pentru a produce dispozitive explozive pe care le putem utiliza pe teren, pe câmpul de luptă sau ca muniție pentru drone", a spus un soldat ucrainean pentru CNN.

ADVERTISING

O tehnologie similară a fost folosită pentru a distruge o clădire din Bahmut, în care se aflau zeci de soldați ruși, relatează postul american de televiziune.

Pe lângă instruirea pe care le-o oferă militarilor ucraineni, experții britanici furnizează componente-cheie pentru trupele Kievului, precum declanșatoare, microcipuri și imprimante 3D, toate acestea fiind de mare ajutor pentru crearea unor dispozitive improvizate de luptă.

În plus, acest tip de sprijin pare să fie mai rapid decât livrarea pachetelor de ajutor militar prin lanțul de aprovizionare al partenerilor NATO.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Documente apărute luna trecută în presă au arătat că Marea Britanie are cel mai consistent personal din forțele speciale care acordă instructaj în Ucraina, urmată de Letonia, Franța și Statele Unite.

Marea Britanie a trimis recent armatei ucrainene rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow, tancuri de luptă la standarde NATO Challenger 2 și drone de atac.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇