Rusia vrea să racoleze spioni americani printr-un clip cu secte satanice și o țintă pe capul lui Biden (Video)

Rusia vrea să racoleze spioni americani printr-un clip cu secte satanice și o țintă pe capul lui Biden (Video)

Un material video care pare creat pentru recrutarea de spioni americani circulă pe Telegram. Este răspunsul Rusiei la campania online pe care CIA a lansat-o recent pentru a-i convinge pe spionii ruși să treacă de partea Americii.

Cipul distribuit pe un canal de Telegram intitulat „Siloviki” încearcă să-i convingă pe americani să spioneze pentru Moscova și a fost postat după ce CIA a început o campanie de recrutare a spionilor ruși, relatează Insider.

Materialul conține un fragment din „Jarhead", un film american lansat în 2005 care prezintă povestea unui infanterist american dezamăgit. „Aceasta e viața pe care am visat-o? Calea pe care mi-am ales-o? De ce sunt viețile unora mai prețioase decât ale altora? Și cine decide?", spune naratorul în engleză.

ADVERTISING

Urmează un montaj de imagini de la protestele antirasism din SUA, dar și secvențe ale unor ritualuri satanice, prezentând imaginea unei țări răvășite de dezbinare.

„Aceasta este America mea, mereu va fi America mea. Vom rămâne aici. Vom trăi cu demnitate datorită acțiunilor mele. Voi ridica din nou steagul strămoșilor noștri", spune naratorul, făcând apel la patriotismul american.

Clipul include o secvență cu o țintă pe chipul președintelui SUA Joe Biden, apoi apare mesajul: „Cei din jurul tău ar putea să nu vrea să știe adevărul. Noi vrem. Nu ești neputincios. Contactează-ne."

Materialul se încheie cu sigla Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), dar este neclar dacă a fost produs de această instituție, notează publicația americană.

Analiștii americani au declarat anterior pentru Insider că propaganda rusă a țintit elementele conservatoare și adepții teoriilor conspirației din SUA, urmărind să prezinte Rusia ca pe un bastion al creștinătății și al valorilor tradiționale.

ADVERTISING

Publicația observă că materialul se încadrează în acest șablon, iar unul dintre conturile de Twitter care l-au distribuit a făcut apel la conservatorii americani să contacteze SVR. „Din punctul de vedere al adevăraților patrioți și al conservatorilor americani, Rusia este în acest context ultimul bastion al civilizației creștine albe", menționează contul respectiv.

CIA a lansat pe 15 mai o campanie online pentru recrutarea de spioni ruşi, postând pe Telegram și pe alte rețele de socializare, un videoclip care face apel către oficialii ruși care se opun invadării Ucrainei să contacteze agenția de informații americană printr-un canal online secret.

ADVERTISING

Potrivit unui oficial american, mesajul transmis ruşilor care lucrează în domenii sensibile şi au acces la informaţii valoroase este: „Vă înţelegem, poate mai bine decât credeţi."

Почему я пошел на контакт с ЦРУ: мое решение

Spre deosebire de materialul rușilor, care include o imagine cu Joe Biden, clipul realizat de CIA nu menționează nici măcar numele lui Putin și nici războiul din Ucraina.

CIA a mai realizat o campanie de recrutare lansată imediat după lansarea invaziei, despre care oficialii americani au spus că a avut succes, cu „contacte care au venit".

Clipul pe care agenția americană de informații l-a distribuit săptămâna trecută a provocat reacția furioasă a Kremlinului. Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că „o astfel de activitate rău intenționată, inclusiv distribuirea de materiale care să creeze inflamare, nu va rămâne fără un răspuns eficient potrivit".

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇