Arafat: Sunt creşteri ale ratei în 32 de judeţe. E posibil ca în Bucureşti să se ajungă la 7,5 la mia de locuitori

Arafat: Sunt creşteri ale ratei în 32 de judeţe. E posibil ca în Bucureşti să se ajungă la 7,5 la mia de locuitori

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, luni, că în 32 de judeţe sunt creşteri ale ratei de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 şi este posibil ca în Bucureşti să se ajungă la 7,5 la mia de locuitori.

„Sunt judeţe care schiţează creşteri mai mult decât altele. Sunt câteva zone, de exemplu, Bucureşti, Ilfov, care deja a depăşit 8 la mia de locuitori. În Bucureşti, s-a depăşit 7 la mie. Spre exemplu, în Timişoara, creşterea s-a stopat şi se schiţează o scădere. Şi în municipiul Timişoara sperăm să vedem o scădere, dar şi la nivel de judeţ. Noi urmărim.

ADVERTISING

Sunt creşteri în 32 de judeţe, dar sunt unele judeţe în care poate că creşterea lor este mai semnificativă şi ne atrag atenţia mai mult. Aceste măsuri, după incidenţă, devin foarte importante. (...) Când ajungi la o incidenţă, aplici măsurile", a afirmat Arafat, după ce a participat la şedinţa conducerii PNL.

Întrebat dacă vor fi mai multe restricţii, Raed Arafat a răspuns: "Mai mult decât ce este acum nu vor fi".

Potrivit şefului DSU, este posibil ca în Bucureşti să se depăşească rata de incidenţă de 7,5 la mia de locuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Este posibil, la modul în care creşte. O să vedem şi astăzi cât este Bucureştiul, dar ieri, faţă de alaltăieri, a fost o creştere şi astăzi s-ar putea să fie o creştere. Este posibil să se ajungă şi la 7,5 la mie şi atunci se aplică regulile de la 7,5 la mie", a spus Raed Arafat. 

Între timp, autoritățile au transmis și situația zilnică a infectărilor, iar incidența în București a ajuns la 7,06 cazuri/ 1.000 de locuitori.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇