Aproape 80 de eleve de școală primară au fost otrăvite în Afganistan. „O râcă personală”, susțin autoritățile

Aproape 80 de eleve de școală primară au fost otrăvite în Afganistan. „O râcă personală”, susțin autoritățile
Foto: Hepta.ro

Aproape 80 de eleve din două școli din nordul Agfanistanului au fost otrăvite. Primele informații arată că de vină ar fi cineva care avea pică pe ele, din motive personale.

Șeful departamentului de educație din provincia Sar-e-Pul, Mohammad Rahmani, a declarat că prima oară, sâmbătă, au fost otrăvite 60 de fete de la școala Naswan–e-Kabod. Duminică, alte 17 fete de la școala Naswan-e-Faizabad au fost, de asemenea, otrăvite.

Autoritățile - susține sursa citată de The Guardian – privesc aceste otrăviri ca pe niște atacuri.

ADVERTISING

Și susțin că au fost comise de o persoană, plătită să otrăvească fetele de o terță parte, care avea o „râcă” personală. Până la acest moment, sursa nu a precizat care sunt motivele reale care ar determina pe cineva să le otrăvească pe eleve.

O problemă personală a unui individ ar fi putut viza un număr mult mai mic de eleve, în niciun caz 80!

Fetele – eleve în diverse clase, de la clasa I-a la clasa a VI-a - au fost transportate la spital. Nu s-au raportat decese.

Situația rămâne, totuși, îngrijorătoare. Anul trecut, situații similare au avut loc în Irak.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ceea ce știm este că parte dintre extremiștii musulmani, prezenți atât în Afganistan cât și Irak, nu văd cu ochi buni educația fetelor.

Cu toate acestea, nimeni nu a confirmat oficial, până la acest moment, că atacurile ar fi fost cauzate de nemulțumirea unor indivizi care nu-și doresc școlarizarea femeilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇