Atenționare de călătorie: Sunt controale temporare la granițele Slovaciei cu Austria, Cehia, Polonia și Ungaria

Atenționare de călătorie: Sunt controale temporare la granițele Slovaciei cu Austria, Cehia, Polonia și Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Slovacia că acest stat va institui, în perioada 24 mai – 8 iunie, controale la frontierele cu Austria, Cehia, Polonia şi Ungaria.

Potrivit MAE, decizia, cu caracter temporar, a fost luată de autorităţile slovace în contextul organizării a două evenimente majore: „Forumul GLOBSEC” la Bratislava (29 – 31 mai) şi circuitul de motociclete „Hells Angels MC Slovakia”.

Cetăţenii UE trebuie să deţină cartea de identitate naţională, iar cetăţenii altor state trebuie să deţină un paşaport sau alte documente în baza cărora au dreptul de a rămâne pe teritoriul Republicii Slovace.

ADVERTISING

Punctele de trecere pe unde se va putea traversa frontiera - rutiere, feroviare sau fluviale - pot fi consultate AICI.

MAE menționează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Bratislava: +421220727447, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovacă: +421902411268.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://bratislava.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte că au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), cu informaţii şi sfaturi de călătorie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇