Angelina Jolie, acuzată de tatăl ei că răspândește minciuni despre războiul din Gaza: Voi, proștii care socotiți Israelul problema, ar trebui să vă uitați la voi!

Angelina Jolie, acuzată de tatăl ei că răspândește minciuni despre războiul din Gaza: Voi, proștii care socotiți Israelul problema, ar trebui să vă uitați la voi!

Războiul dintre Israel și Hamas a provocat o dispută publică între John Voight și fiica sa, Angelina Jolie. După ce actrița a scris că atacul Hamas nu poate justifica pierderea unor vieți nevinovate în bombardamentele israeliene, tatăl ei, care susține Israelul, a acuzat-o că răspândește minciuni pe rețelele de socializare.

Replica lui John Voight vine după ce fiica lui a cerut public încetarea operațiunilor Israelului în Gaza.

Pe 28 octombrie, Jolie a postat pe Instagram un mesaj în care condamna atacul din 7 octombrie comis de Hamas asupra Israelului, în care au murit peste 1.400 de civili și militari israelieni, urmat de bombardamentele israeliene în Gaza, soldate, potrivit palestinienilor, cu aproape 10.000 de victime civile, între care 4.000 de copii.

ADVERTISING

Actrița americană a scris că atacul „nu poate justifica pierderea de vieți nevinovate în bombardarea populației civile din Gaza care nu are unde să se ducă", relatează Euronews.

Într-un alt mesaj, postat pe 2 noiembrie, Jolie a acuzat Israelul că „bombardează intenționat o populație captivă, lipsită de hrană, medicamente și ajutor internațional, contrar legislației internaționale".

„Prin respingerea cererii de încetare umanitară a focului și împiedicarea Consiliului de Securitate al ONU să o impună uneia sau ambelor părți, liderii mondiali sunt complici la aceste crime", a adăugat ea.

Drept răspuns, tatăl actriței a postat pe X o înregistrare video de trei minute în care se declară „dezamăgit" de opiniile acesteia despre conflict.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Stând în fața unui drapel american, Voight o acuză pe Angelina Jolie că răspândește minciuni, adăugând că armata israeliană trebuie „să-și apere pământul și poporul".

„Sunt foarte dezamăgit că fiica mea, asemenea multora, nu înțelege onoarea Domnului. Adevărurile Domnului. Este vorba despre distrugerea istoriei pământului lui Dumnezeu, pământul sfânt, pământul evreilor. Aceasta este dreptatea pentru copiii lui Dumnezeu din țara sfântă", a spus el.

„Armata israeliană trebuie să-și apere pământul, poporul. Acesta e un război. Nu va fi ceea ce crede stânga, nu poate fi unul civil acum. Israelul a fost atacat cu teroare inumană asupra bebelușilor, mamelor, taților, bunicilor. Iar voi, proștii care socotiți Israelul problema, ar trebui să vă uitați la voi și să întrebați 'Cine sunt? Ce sunt?'. Și să-l întrebați pe Dumnezeu dacă învățați adevărul sau dacă sunteți mințiți și vă luați după alții. Pentru că, prieteni, cei care înțeleg adevărul văd minciuna", a continuat Voight.

ADVERTISING

Angelina Jolie, care anul trecut a renunțat la rolul de ambasador al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, după o activitate de peste 20 de ani în această poziție, nu a răspuns, încă, la comentariile tatălui ei. Cei doi au rupt legătura în urmă cu mai mulți ani.

Printre celebritățile care și-au exprimat sprijinul pentru Israel după atacul Hamas de luna trecută se numără actrițele Gal Gadot, Natalie Portman și Amy Schumer.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇