Obama, despre războiul Israel Hamas: Nimeni nu are mâinile curate, toți suntem complici (Video)

Obama, despre războiul Israel Hamas: Nimeni nu are mâinile curate, toți suntem complici (Video)

Fostul preşedinte american Barack Obama condamnă atacurile din 7 octombrie ale Hamas împotriva Israelului, îndemnând în acelaşi timp oamenii să „ia în considerare întregul adevăr”, informează The Times of Israel.

„Dacă există vreo şansă de a putea acţiona constructiv, de a face ceva, va fi nevoie de o recunoaştere a complexităţii”, a spus Obama în cadrul unei dezbateri găzduite de podcastul Pod Save America, realizat de foşti membri ai administraţiei sale.

"Ceea ce a făcut Hamas a fost îngrozitor şi nu există nicio justificare pentru asta, iar ceea ce este de asemenea adevărat este că ocupaţia şi ceea ce li se întâmplă palestinienilor este insuportabil", spune el, în aplauzele publicului.

ADVERTISING

"Dacă vrei să rezolvi problema, atunci trebuie să iei în considerare întregul adevăr", spune el. "Şi apoi trebuie să recunoşti că nimeni nu are mâinile curate, că toţi suntem complici într-o anumită măsură".

Ultimele evoluții în războiul Israel Hamas: Încă o tabără de refugiați a fost lovită, fiind zeci de morți și răniți. Biden spune că se fac progrese pentru obținerea unei pauze umanitare, iar 60 de ostatici sunt dispăruți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇