Angajații noului azil al groazei din Voluntari se plângeau că nu au mâncare pentru cei internați: Le-am trimis o tocană vai de morții ei (Stenograme)

Angajații noului azil al groazei din Voluntari se plângeau că nu au mâncare pentru cei internați: Le-am trimis o tocană vai de morții ei (Stenograme)

Angajații noului azil al groazei descoperit vineri în Voluntari se plângeau că administratorii nu le aduc alimentele din care să prepare mâncare.

Totodată, ei discutau între ei despre lipsa serviciilor medicale pentru cei internați, potrivit stenogramelor din referatul DNA, citate de G4Media.

TD: Le-am trimis o tocană… vai de morții ei… Așa…
CL-A: …[râde – n.n.]… Da’ ce-a pățit?
TD: Ce?
CL-A: Ea.
TD: Nu știu. Așa… le-am trimis ciorbă…
CL-A: Nu mi se pare în regulă.
TD: Și diseară paste cu legume, că orezul cu laptele acuma mi le-a adus.
CL-A: Pfoa… n-are nimic, lasă că se descurcă pân’ diseară, că oricum… sunt mai puțini ca la noi.
TD: Da.

ADVERTISING

Într-o altă disctuție, o angajată îi spunea unui coleg că nu a avut pâine pentru a le da celor internați la micul dejun:

PM: Alo!
CL-A: Ce faci, Marițo?
PM: Ce să fac, uite… aștept. Cina.
CL-A: Ă, ia zi, ai avut pâine pentru micul dejun?
PM: N-am, mă, n-am. De unde? Mai e câteva felii de pâine, n-am ce să le dau. N-am nimica. Aștept.
CL-A: Aaa… păi dracu’, s-o sun p-asta atuncea, hai. …[neinteligibil – n.n.]…
PM: Aștept să vină să-mi aducă. N-am nimic. Nimic, nimic n-am.
CL-A: Da, hai c-o sun acum. Pa.
PM: N-am nimic fetiță, bine. Hai, pa.
CL-A: O sun acuma.

ADVERTISING

Apoi, în altă discuție un angajat spune că cei internați au primit mămăligă și doar o lingură de smântână, „doar să îi simtă gustul”. Mai mult, angajații se plâng că nici ei nu au avut ce să mănânce.

TD: Ce le-a dat mâncare?
NA: Mămăligă cu smântână.
TD: …[se amuză-n.n.]…
NA: O lingură de smântănă. O lingură acolo doar să-i simtă gustul.
TD: A…
NA: Inginerul de jos mi-a mai cerut o porție. Nici n-am mai avut să-i dau. Să vedem mâine altă tragedie. Nu e o pâine. Mă crezi că eu n-am mâncat nimic azi? Nimic! Am luat de poftă …[neinteligibil – n.n.]… gol. Aia a fost. N-avem bani de pâine, n-am o pâine, n-am nimic, nimic, nimic. I-am spus și lu’ Laura și ei: ”Noi n-am mâncat nimic azi toată ziua. Un mic am luat.”. Marian zice: ”Am mâncat și eu un mic și am fugit la WC, m-a luat burta.”. …[se amuză-n.n.]… Și zic: ”Nu avem un leu să luăm o pâine, ca să mănânci un salam, că mai e un salam, ce mai e pe acolo. Sau margarină pe pâine și tot mâncam”. Zice: ”Cred dar mâine se
rezolvă”.

ADVERTISING

Administratorii centrului pentru vârstnici au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind acuzaţi că au folosit acte false pentru autorizarea centrului.

Cei doi sunt inculpaţi pentru infracţiunea de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Ei au comis infracțiunea la scurt timp după ce atenția publică s-a mutat de la subiectul azilelor groazei.

În unitate, condiţiile erau improprii, mâncarea oferită era insuficientă, nepotrivită şi cumpărată de la unităţi din oraş, sau „încropită” de angajaţii centrului. Medicaţia nu era oferită beneficiarilor cu regularitate şi era administrată de persoane fără pregătire. În timpul unui control, parte dintre beneficiari au fost cazaţi la un hotel pentru a nu fi găsiţi de organele de anchetă, ulterior fiind plimbaţi cu o maşină şi puşi să aştepte în parcarea unui supermarket.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇