Anchetă în Sectorul 1 după ce pe pereții unui bloc au apărut cuvinte în arabă

Anchetă în Sectorul 1 după ce pe pereții unui bloc au apărut cuvinte în arabă

Poliția Capitalei a fost chemată la un bloc din Sectorul 1 după ce locatarii au descoperit că pe toți pereții imobilului au fost scrise cuvinte în arabă.

Până în acest moment, nu se cunoaște cine este autorul acestei fapte, relatează Antena 3.

„Este vorba despre un mesaj scris în mod repetat pe casa scării unui imobil. La momentul acesta colegii încearcă să identifice cercul de suspecți și potențialii autori ai acestui mesaj, însă până în acest moment nu s-a stabilit vreo conexiune cu vreo grupare sau nu se pune problema de existența vreunui mesaj subliminal ca urmare a acestui gest", a spus Cosmin Andreica, liderul Europol, la postul de televiziune citat.

ADVERTISING

„Vorbim despre o faptă de distrugere și pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă mai mult ca sigur că în cel mai scurt timp vom vedea suspecții care au comis acest gest", a adăugat acesta.

La această oră sunt audiați martori și se strâng probe pentru documentarea acestei fapte.

„Până când nu vor fi culese toate probele necesare pentru a stabili starea de fapt este prematur să ne pronunțăm. Sigur că, dacă anumite mesaje au o altă conotație și există vreo coroborare a unor probe cu privire la potențiale gesturi sau acte de terorism, într-adevăr vorbim despre o infracțiune foarte gravă, dar în acest moment nu se pune problema de așa ceva", a explicat Cosmin Andreica.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇