Primarul din Mangalia a fost trimis în judecată de DNA

Primarul din Mangalia a fost trimis în judecată de DNA

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu.

El este acuzat de încheierea unor contracte cu o firmă de avocatură deşi la nivelul primăriei existau contracte de asistenţă judiciară cu o altă societate de avocatură, în care erau prevăzute onorarii şi de 200 de ori mai mici decât în noua înţelegere.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi ai Primăriei Mangalia, dar şi un avocat din Bucureşti. Prejudiciul este de 13,7 milioane de lei, fiind dispuse măsuri asigurătorii.

ADVERTISING

“În perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, inculpatul Radu Cristian, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o societate de avocatură un număr de 95 de contracte având ca obiect asistenţa juridică şi reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi altor organe judiciare sau jurisdicţionale.

Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condiţiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistenţă juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii şi de peste 200 de ori mai mici faţă de cele stabilite în noile contracte”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Sursa citată menţionează că primarul Cristian Radu ar fi beneficiat de ajutorul celorlalţi şase inculpaţi, funcţionari publici, care ar fi întocmit şi semnat diverse acte (referate de necesitate, caiete de sarcini, etc.), ce ar fi stat la baza organizării unor proceduri formale de achiziţie a serviciilor judiciare menţionate.

Primăria municipiului Mangalia a comunicat faptul că nu se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇