Americanii au ucis un lider al Statului Islamic responsabil cu atentate în Europa

Americanii au ucis un lider al Statului Islamic responsabil cu atentate în Europa

Un lider al Statului Islamic (SI), Khaled Aydd Ahmad al-Jabouri, însărcinat cu atacuri comise în Europa a fost ucis într-un atac aerian în Siria, a anunţat marţi Comandamentul Militar American în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Khaled Aydd Ahmad al-Jabouri era „însărcinat cu planificarea atacurilor Statului Islamic în Europa”, precizează într-un comunicat CENTCOM.

Moartea acestui lider SI „urmează să perturbe capacitatea organizaţiei de a urzi atacuri în străinătate”, consideră comandamentul american.

ADVERTISING

CENTCOM nu precizează unde a avut loc atacul aerian în Siria şi subliniază că niciun civil nu a fost ucis sau rănit în acest raid.

„SI continuă să reprezinte o ameninţare la adresa regiunii şi în afara acesteia”, subliniază comandantul Comandamentului Militar American în Orientul Mijlociu, generalul Michael Kurilla, citat în acest comunicat.

„În pofida faptului că este slăbită, gruparea rămâne capabilă să desfăşoare operaţiuni în regiune, cu voinţa de a lovi în afara Orientului Mijlociu”, avertizează el.

ADVERTISING

Sute de militari americani, desfăşuraţi în nord-estul Siriei, în cadrul coaliţiei antijihadiste, după înfrângerea teritorială a SI în Siria, în 2019, continuă să lupte alături de Forţele Democratice Siriene (FDS), dominate de kurzi şi să ţintească presupuşi membri SI.

În octombrie 2019, Statele Unite au anunţat moartea liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi, într-o operaţiune în nord-vestul Siriei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇