Turcia cere explicații ambasadorului american după o vizită neanunțată a șefului de stat major al SUA în Siria

Turcia cere explicații ambasadorului american după o vizită neanunțată a șefului de stat major al SUA în Siria

Turcia l-a convocat luni pe ambasadorul american Jeff Flake pentru a-i cere explicaţii cu privire la vizita în nord-estul Siriei, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a şefului Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley.

Generalul Mark Milley a făcut această vizită neanunţată la 4 martie pentru a avea o evaluare a misiunii americane care se desfăşoară de aproape opt ani într-o zonă controlată de Forţele Democratice Siriene (FDS), aliate cu SUA, relatează agenţia Anadolu.

FDS, principalul aliat local al coaliţiei conduse de SUA împotriva Statului Islamic, a jucat un rol-cheie în înfrângerea jihadiştilor în întreaga Sirie, dar sprijinul SUA pentru acest grup a fost o sursă de tensiune cu Turcia timp de ani de zile.

ADVERTISING

Turcia consideră Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), vârful de lance al FDS, ca fiind aripa siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie separatistă scoasă în afara legii de Ankara, care le consideră pe ambele drept organizaţii teroriste.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au desemnat, de asemenea, PKK drept grupare teroristă, dar nu şi YPG.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇