Amenzi uriașe la cluburi unde erau înghesuiți prea mulți oameni

Amenzi uriașe la cluburi unde erau înghesuiți prea mulți oameni

Patru amenzi de peste 100.000 de lei fiecare și închiderea unor cluburi, discoteci sau săli de evenimente, dar și alte amenzi mai mici au fost aplicate de IGSU în urma unor controale inopinare organizate în ultimele două zile în București, Cluj și Iași.

Controalele au fost realizate de IGSU cu scopul de a verifica dacă se respectă numărul de persoane maxim admis, dar și cerințele de securitate la incendiu, iar sancțiunile au fost aplicate pentru „încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori”.

ADVERTISING

„Am solicitat colegilor din cadrul ISGU să organizeze ample acţiuni de verificare în ce priveşte zonele cu aglomerări mari de persoane, cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente.

Am urmărit două aspecte principale, fără să ne limităm la ele, primul fiind excederea numărului persoane aflate în interior comparativ cu numărul permis în documentele amplasamentului, al doilea fiind accesibilitatea neîngrădită la ieşirile de urgenţă”, a anunţat, duminică după amiază, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

ADVERTISING

În cele două zile au fost controlate 40 de obiective.

La patru dintre aceste obiective (trei din Iași și unul din București), a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 de lei ca sancţiune principală şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării pentru o perioadă de 60 de zile, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori și asigurarea căilor de evacuare în caz de urgență.

Un al cincilea club cu suprafaţă mai mică de 200 de metri pătraţi a primit amendă de 50.000 de lei pentru că avea autorizaţia de securitate la incendiu expirată, dar şi pentru că administratorul a permis accesul, într-un spaţiu situat la subsol, cu o singură ieşire, al unui număr aproape dublu de persoane faţă de cel avizat. Clubul nu poate fi închis, având suprafaţă de sub 200 de metri pătraţi, legea prevăzând suspendarea activităţii pentru spaţiile care depăşesc această suprafaţă. 

ADVERTISING

Un alt club din Capitală a fost amendat cu 30.000 de lei pentru depăşirea numărului de utilizatori, însă acesta nu era cu peste 10% mai mare decât cel avizat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇