Motivul pentru care David Popovici a refuzat ofertele primite de la universitățile din SUA: "Sunt multe aspecte ascunse"

Motivul pentru care David Popovici a refuzat ofertele primite de la universitățile din SUA: "Sunt multe aspecte ascunse"

Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a prezentat motivul pentru care a refuzat ofertele tentante ale universităților din SUA și a ales să-și continue cariera în România.

Adrian Rădulescu spune că ofertele americanilor au fost într-adevăr tentante, însă „sunt multe aspecte ascunse”.

"Sunt tentante. Vin şi îţi oferă o educaţie, o diplomă prestigioasă, condiţii de pregătire şi acces la specialişti. Dar iarăşi, tot trebuie să găseşti ce funcţionează pentru tine. Mediul de acolo are nişte cutume, nişte lucruri nescrise. Când intri într-o universitate americană intri în campus. Te-ai mutat în campus, acolo înveţi, acolo mănânci, acolo te antrenezi, acolo trăieşti. Şi asta înseamnă să te aliniezi cu adevărat la valorile lor. Depinde de locul pe care îl alegi", a spus Adrian Rădulescu pentru Fanatik.

ADVERTISING

"Există viaţa socială, care este foarte importantă. Acolo trebuie să fii disponibil, într-o oarecare măsură. Şi scolastic, trebuie să fii disponibil. Poţi să fii tu campion olimpic, tot trebuie să îţi dai examenele. Şi trebuie să fii disponibil pentru competiţiile universităţii. Şi s-ar putea să nu fie programul care să te avantajeze pe tine, ca sportiv. Sunt multe aspecte ascunse în spatele acestor oferte pe care David a fost foarte înţelept şi a căutat să se sfătuiască", a adăugat antrenorul în vârstă de 32 de ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Adrian Rădulescu a prezentat și motivele pentru care David Popovici a ales să rămână în România.

"Odată cu sprijinul pe care îl are de la Federaţie, Comitet (n.r. COSR), club (n.r. Dinamo). După care, prin sprijinul şi înţelegerea pe care o are la şcoală. Şi, în general, oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inconştient sau conştient, cred în visul lui. Şi încearcă să îl ajute. Când eşti într-un astfel de mediu, este bine să rămâi. Creşte riscul exponenţial la o astfel de schimbare", a conchis Rădulescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇