Alți 4 români au fost confirmați cu COVID-19 în Grecia. Numărul total a ajuns la 12

Alți 4 români au fost confirmați cu COVID-19 în Grecia. Numărul total a ajuns la 12

Alţi patru turişti români din Grecia au fost confirmaţi cu coronavirus, trei în insula Thassos şi unul în Lefkada, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

MAE face apel la românii diagnosticaţi cu COVID-19 în această ţară să respecte măsurile autorităţilor de acolo, inclusiv carantina.

”Cu privire la cetățenii români testați pozitiv pentru COVID-19 pe teritoriul Republicii Elene, suplimentar față de cele opt cazuri comunicate anterior, au fost identificate alte patru cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul turiștilor români, trei în insula Thassos și un caz în Lefkada”, se arată într-un comunicat.

ADVERTISING

Zeci de noi îmbolnăviri în diaspora. 50 sunt doar în Germania și avem primele cazuri de români cu COVID-19 în Cipru

Totodată, cu referire la elementele menţionate în spaţiul public privind turiştii români depistaţi pozitiv cu COVID-19 în Republica Elenă şi care refuză efectuarea carantinei pe teritoriul acestui stat decizând să revină în România pe cale rutieră, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu legislaţia bulgară, persoanele confirmate cu COVID-19 urmează a fi plasate în carantină, din dispoziţia autorităţilor sanitare.

ADVERTISING

Nou record în bilanțul de COVID-19: 799 de cazuri în 24 de ore, 273 de pacienți la ATI (Infografice)

”Autorităţile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei”, explică reprezentanţii ministerului.

Cei care intră în Bulgaria trebuie să completeze o declarație

Totodată, MAE reaminteşte că cetăţenii care intră în Republica Bulgaria, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligaţi să completeze o declaraţie prin care atestă că nu au simptome specifice infecţiei cu COVID-19 şi că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile şi nici nu sunt plasaţi în carantină.

ADVERTISING

Grecia închide toate punctele de frontieră cu Bulgaria până pe 29 iulie. Deschis rămâne doar la Koulata-Promachonas

Declaraţia este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe - https://www.mae.ro/node/51904. În acest sens, MAE subliniază că declararea unor date false este sancţionată conform legii bulgare.

Plecați în Grecia? Dacă faceți testul în Bulgaria, riscați să fiți plasaţi în carantină în țara vecină

”Astfel, MAE face apel la cetăţenii români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV2 pe teritoriul Republicii Elene să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei.

De asemenea, MAE subliniază că nerespectarea recomandărilor autorităţilor elene şi încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecţiei, iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranţa celor de acasă”, transmit reprezentanţii ministerului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇