Grecia închide toate punctele de frontieră cu Bulgaria până pe 29 iulie. Deschis rămâne doar la Koulata-Promachonas

Grecia închide toate punctele de frontieră cu Bulgaria până pe 29 iulie. Deschis rămâne doar la Koulata-Promachonas

Toate punctele de frontieră terestre şi feroviare între Bulgaria şi Grecia, cu excepţia celui de la Koulata-Promachonas, vor fi închise pentru trafic până la data de 29 iulie, anunță poliţia de frontieră.

Intrarea în Grecia va fi permisă doar prin acest punct şi doar pentru persoanele care vor face dovada unui test PCR negativ la coronavirus efectuat în intervalul anterior de 72 de ore, transmite vineri agenţia BTA.

Rezultatul testului trebuie să fie tradus în limba engleză, iar documentul să conţină numele şi datele de identitate ale persoanei.

Deţinătorii de permise de rezidenţă emise de statul elen, şoferii de camioane şi persoanele care călătoresc pentru afaceri presante sau pentru muncă, situaţie ce trebuie dovedită printr-un document relevant, vor fi exceptaţi de la aceste restricţii.

De asemenea, persoanele care călătoresc în Grecia trebuie să completeze, cel târziu în preziua sosirii în această ţară, un formular de localizare a pasagerilor ce poate fi accesat la adresa https://travel.gov.gr, mai precizează sursa citată.

ADVERTISING

Citește mai multe informații de călătorie:

Plecați în Grecia? Dacă faceți testul în Bulgaria, riscați să fiți plasaţi în carantină în țara vecină

Turist în pandemie: Noi condiții de intrare în Grecia, ce țări impun restricții pentru români și când întri în izolare la întoarcere


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇